I ve mně se skrývá malá kuchtička…
Tomu byste nejspíše neuvěřily, že? Girlie a vařit? No to si pište… Neustále něco kuchtím, rozšiřuju svoji „kuchařku“ novými kousky. Vracím se k těm starým a upravuju je a zkouším je dotáhnout k dokonalosti. A znovu a znovu. Vaření je nekonečný proces… A já ho miluju.
A moji nejbližší také, protože nejlepší jídlo je to, které nemusíte uvařit vy, ale někdo jiný:) Zrovna včera jsem zkoušela drůbeží játra na víně. Pro začátek potřebujete ostré nože, kterými byste játra nakrájely, pak se orestují na olivovém oleji (nebo na mém oblíbeném přepouštěném másle – ghí).
Dají se pryč z pánve, tam se přidají jarní cibulky, česnek a lehce se zpění. Nechala jsem je trochu opéci a znovu na výsluní vrátila játra – pěkně k opečené cibulce. Zalila jsem je trochou bílého moravského vínka a podusila… Violá – skvělá večeře pro přítele je tu…
A vlastně jste k tomu nepotřebovali mnohé kuchyňské potřeby. Stačila jen kvalitní pánev s keramickou či teflonovou úpravou (třeba model Tescoma Fusion, ke kterému nemám výhrady) a… vlastně už jen ostrý nožík. Nic víc pánové a dámy. V případě čtenářek Girlie spíše slečny…
Nikdy byste do mě nejspíše neřekly, že mým nejoblíbenějším hlavním chodem je… guláš. Jsem prostě masový typ a guláš mě svou kořeněností dostává do extáze. Pivní, klasický, segedínský a další… Nejhorší je si vybrat, který zrovna udělám. Naštěstí nejsem omezená tím, že nemám doma žádné tlakové hrnce. Prostě se maso vaří pomaleji a déle – možná o to je lepší. A hlavně můžu neustále ochutnávat a případně experimentovat s přísadami. Přidám černé pivo? Bílé víno? Trocha cukru a skořice pro netradiční gulášek?
Co vy, moje čtenářky? Jak jste na tom s vařením? Necháváte vaření na svém partnerovi, nebo nejlepší jídlo udělá maminka či babička?