Móda a Společnost

Velký podprsenkový průvodce: Jak správně vybrat podprsenku?

Podprsenka – kousek oblečení, který málokterá dívka či žena nosí správně. Nejčastější chybou je špatně zvolená velikost, střih i obvod. A na ulicích se tak můžeme kochat vykukujícími ramínky, zaříznutými lemy či přetékajícími prsy. S naším průvodcem se ti nic takového stát nemůže.

Vyhni se trapasu a zjisti, jak najít podprsenku přesně pro sebe!

První a nejdůležitější krok je správné měření. Vezmi metr a změř nejprve obvod svého hrudníku těsně pod prsy a následně přes prsa. Čísla si pečlivě zaznamenej a vrhni se na velikostní tabulku vybrané podprsenky – v tabulce snadno najdeš velikost, která ti padne.

Nediv se, když u každé podprsenky zjistíš, že máš jinou velikost – velikosti jednotlivých značek se mohou lišit. Není nic divného mít v prádelníku podprsenky mnoha různých velikostí!

Tip: Na Astratex.cz najdeš obrovský výběr podprsenek všech velikostí. U každé podprsenky máš k dispozici velikostní tabulku, takže ti podprsenka vždycky padne. A když ne? Můžeš ji vrátit! Podívej se na nabídku podprsenek na Astratex.cz!

Jak by měla padnoucí podprsenka vypadat?

–          Obvod podprsenky by ti měl pevně sedět, ale neměl by škrtit. Platí, že když se pokusíš podprsenku odtáhnout od těla, nemělo by vzniknout místo větší než na dva prsty.

–          Obvod podprsenky by měl být ve vodorovné poloze. Často určitě vidíš na ulici podprsenky vytažené až k lopatkám – to je jasná známka špatně zvolené velikosti!

–          Košíček by měl obepínat celé prso – zkontroluj, zda po stranách košíčku něco nepřebývá nebo zda naopak košíček neodstává.

Tip: Pokud máš větší prsa, koukej po podprsence s širšími ramínky! Úzká ramínka se pod větší zátěží mohou bolestivě zařezávat. Velký výběr krásných podprsenek speciálně pro velká prsa najdeš na Astratex.cz – a za super ceny! Přesvědč se sama tady!

Jak vybrat typ podprsenky?

Push-upka, vyztužená, nevyztužená, polovyztužená – kdo se v tom má vyznat? Nikde není psáno, jaký typ je určen pro která prsa, takže vybírat můžeš jen podle svého vkusu. Hodí se ale vědět, co s tvým dekoltem daný model provede:

–          Klasická podprsenka bez výztuže se hodí k jakékoliv příležitosti. Hodí se pro velká i menší prsa, ale velkým prsům nenabídne příliš velkou oporu.

–          Polovyztužená podprsenka má výplň pouze ve spodní části košíčků. Prsa tak vytvaruje a současně je pozvedne, takže ti vykouzlí plnější dekolt.

–          Vyztužená podprsenka se hodí pro prsa všech velikostí – dodá jim tvar a nabídne dostatečnou oporu.

–          Push-upka je vyztužená podprsenka, která je navíc vybavená vyjímatelnými vycpávkami, které tlačí prsa směrem k sobě, a tím vykouzlí požadovaný žlábek mezi prsy a plný dekolt.

A teď se můžeš směle vrhnout do výběru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..