Krása a zdraví

Vlasová terapie – jak na ni!

Důležitou součástí našeho těla jsou vlasy. Slouží k vyjádření společenské příslušnosti, životních názorů a neméně také k přitahování druhého pohlaví. Avšak abychom svými vlasy upoutaly pozornost, je nezbytné a velice důležité, abyste o ně správně pečovali. K tomu nám slouží například vlasová terapie a mnoho kosmetických přípravků určené k ošetření a péči o vlasy.

Vlasy jsou nejvýraznějším ochlupením celého těla a jsou tvořeny zrohovatělou bílkovinou zvanou keratin Je samozřejmé, že vlasy nerostou celý život. Podléhají různých cyklickým procesům, které se střídají.

O charakteru našich vlasů rozhoduje především genetická vlastnost řízená hormony, které jsou spojeny s rasovými znaky (například vlas vlnitý rovný nebo kudrnatý) a dále jsou také spojeny s věkem. Dále také typ vlasu ovlivňuje způsob ošetření a produkce kožního tuku na pokožce hlavy. Rozlišujeme několik základních typů vlasů:

  • Mastné vlasy vypadají zplihle již několik hodin po umytí, což je způsobenou vysokou produkcí kožního mazu.
  • Normální vlasy jsou zdravé, lesklé a drží tvar účesu. Optimální obsah vlhkosti ve vlasech tvoří základ pro zdravé vlasy, udržuje tvarovatelnost, modelovatelnost a určuje celkovou pružnost vlasů.
  • Suché vlasy potřebují vydatnou péči, která zaručí optimální vlhkost obsaženou ve vlasech a dále je také chrání před vysoušením. Vlasy jsou bez lesku, křehké a velice snadno se lámají.

Pokud jsou vlasy roztřepené, dochází k jejich poškození uvnitř. Vlasy pak vypadají slámovitě a mají sklony ke štěpení a lámavosti. Chybí jim zdravý vzhled a jemnost.

Padání vlasů u žen bývá velice často spojeno s hormonálními změnami během jejich života. Věkem, nedostatkem vitaminů, těhotenstvím, stresem, životním stylem a podobně. K omezení či úplnému zastavení vypadávání vlasů napomáhají masáže hlavy, které dostatečně podporují prokrvení pokožky hlavy a zlepší se tak zásobování kořínků vlasů potřebnými živinami.

[ad#krasa]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..