Krása a zdraví

Dopřejte svému tělo relax – wellnes

nádherné dívčí nožkyJste unaveni z práce a chybí vám nedostatek odpočinku? Není nic jednoduššího než využít nabídky víkendových pobytů. Z wellness pobytů, které nabízejí odpočinek nejen tělu, ale také duši, se v posledních pár letech stal opravdu velký trend. Odpočinkové pobyty jsou spjaty s velkým stresem, vypětím, ale také i moderní hektickou dobou.

Lidé jsou díky tomu všemu psychicky vyčerpaní, nemají žádnou psychickou ani fyzickou energii. Výsledkem neustálého stresu je podrážděnost, špatná nálada či ztráta schopnosti komunikace s partnerem nebo i kolegy. Pokud nejsou výše zmíněné problémy řešeny, velice často situace vyvrcholí následným rozvodem.

Wellness, jinak také alternativní medicína se obecně používá pro projev zdravé mysli a rovnováhy ducha a těla. Dále se dá wellness chápat také jako pohled na zdraví, který klade velký důraz na stav celého bytí a její další následný rozvoj.

Můžeme rozlišit dva základní typy; wellness programy a wellness a zdraví. Welness programy jsou zaměřeny všeobecně; na celkovou relaxaci tělesnou i fyzickou, jedná se převážně o víkendové balíčky nabízející ubytování v hotelech nejrůznějších druhů, kde najdeme bazény, wirhpool, sauny, masáže, atd. Wellness a zdraví je typ programu, který je více zaměřený na psychickou a zdravotní relaxaci. Jedná se převážně o delší pobyty zejména v lázních.

I přesto, že jsou víkendové pobyty v dnešní hektické době opravdu velice rozšířené a využívá jich valná většina z nás, mezi zájemkyněmi převažují ze značné části hlavně ženy. Berou sebou kamarádky, relaxují a mají čas si povědět všechny novinky ze svých životů.

Co se týká cen jednotlivých wellness procedur, jsou opravdu velice různorodé. Dají se sehnat různé cenově zvýhodněné balíčky již od 2 000,-Kč. V ceně bývá často zahrnuta i polopenze nebo jen snídaně a dále výběr několika wellness služeb, které vámi vybraný hotel nabízí.

[ad#krasa]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..