Ostatní témata

Koho rodiče nenutili hrát na hudební nástroj?

No přihlaste se – těch, koho ne, nejspíše nebude moc. Flétna, housle, piáno – na všechno jsem hrála a mnohdy obstojně. Jenže bylo to neskutečně křečovité. Nebyla jsem to já. Byla to projekce mých rodičů, kterým možnost hrát na hudební nástroj v mládí chyběla. A skrze mě si ji snažili vyrovnat. Jenže jsem to nebyla já – byli to oni.

Takže jsem u žádné hry dlouho nevydržela – flétna a housle 5 let současně a piáno nejdéle z nich – 9 let. Jenže co z toho, když mě to tuze nebavilo? Nemám nic proti hudbě, ale mám raději jiné hudební nástroje. Ty kapelové – rockové bych tak řekla. Kytara, bicí, basovka… To mě lákalo. A naštěstí jsem se už dostala k tomu, si je pořídit.

Ale vybrat správnou kytaru – ne klasiku španělku, ale elektriku nebyl žádný med. Mám si vzít levnější Squier, nebo osvědčené Telecastery/Stratocastery od Fenderu? Nebo nové modely od ABX? Toť otázka.

Fender nebo Squier? Toť otázka

Pomohli mi až přátelé z kapely. Jejich postup byl jasný – v kamenném obchodě si vyzkoušeli kytaru, která se jim líbila, a pak hledali na internetu nejvýhodnější nabídku. Na tom by nebylo nic zajímavého, kdyby se neshodli na jediném e-shopu, na kterém nakonec nakoupili – je to eHudobniny.sk.

Hlavně bubeník byl z jejich nabídky nadšený, takže si sestavil vlastní set čistě z jejich nabídky. Kvalitní bicí nástroje by bubeník těžko pohledal, ale takhle je měl na jednom místě a to od prověřených značek EVANS, Paiste a dalších.

Chcete vědět, jakou kytaru jsem si nakonec vybrala? Šla jsem po osvědčené značce – nebo spíše podznačce, protože jsem si vybrala kytaru Fender Squier Bullet Stratocaster Tremolo. Takže za levnější peníz mám kvalitu od Fenderu…

Nejvíce se mi líbí, že si kytaru nakoupíte i on-line a nemusíte se bát, že přijde poškozená, nebo ji nebudete moci vrátit, když vám nesedne vzhledově, váhově či hlavně zvukem. Aktuálně se učím složitější kytarové riffy. Nechcete mi s tím někdo pomoci? Budu ráda za každou zpětnou vazbu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..