Krása a zdraví

Zázraky moderních zákroků – jak být krásnější, či normálnější?

Ne všem na světě byl Bohem dán do vínku dokonalý vzhled. Někdo byl ve frontě na krásu třeba vzadu a nezbylo na něj. Ale vynahradil si to třeba jinde. Každopádně je přirozené, že nejsme spokojení s naším vzhledem. Pokud je to v našich silách, je vhodné se s tím poprat a začít na sobě pracovat. Ale některé partie prostě nedokážeme vysportovat či upravit vhodným jídelníčkem. A v tento moment přichází na řadu „moderní zázraky plastické chirurgie“.

V posledních letech se s ní opravdu moc nešetří. Neustále slyšíme, že ta XY z televize prošla nějakou tou drobnou úpravou, či ten YX z modelingu má nový nos. Už nám to nepřijde nijak zvláštní, že vcelku krásní lidé se honí za dokonalostí a chtějí se přiblížit bájné kráse Afrodité, či Adónise. Ti byli ve své mytické době považováni za ztělesnění ženské a mužské krásy.

A není se čemu divit, když splňovali tehdejší požadavky na ideální postavu s těmi správnými kyprými křivkami (pro ženy) a perfektně maskulinně vypracovaným tělem (u mužů). Starý svět měl prostě výraznější vnímání okolní společnosti jako dnes.

Je až s podivem, kolik lidí se dnes chce přiblížit těmto ideálům krásy (mnohé z jejich tvarů a křivek jsou přitažlivé pro většinovou společnost – a je to dobře). Osobně za tím vidím neutuchající tlak z veřejných mass médií, které nám ukazují nádherné ženy a muže, kteří by se nám měli líbit. A my se s nimi přirozeně ztotožňujeme a chceme se jim vyrovnat. To je jeden protipól plastické chirurgie.

Druhý je ten, kdy po úrazu, či nehodě nejsme plně spokojení s naším tělem. Případná povrchová zranění či poškození viditelných tkání nás omezují v našem životě, kazí nám naše sebevědomí a celkově nás deptá. To je druhý protipól moderní chirurgie. Umí dělat krásné lidi ještě krásnějšími, ale i zraněné lidí zpět normálními.

A v tom je ta krása, protože mnohé plastické zákroky byly dříve výrazně dražší, ale díky množství lidí, kteří se ženou za dokonalou krásou, se ceny mohly přiblížit i pro ty, kteří chtějí jednu jednouchou věc – žít zase plnohodnotný život bez omezení a bez ztráty sebedůvěry.

Příběh ze života – ona

Mám ve svém okolí oba případy. Jak snahu dosáhnout větší krásy, tak snahy se vrátit do svého běžného života. Maminka mé kamarádky měla vždy psychický problém se svým tělem. Neměla moc velká prsa.

A o to více jí „štvalo“, že její krásné mladé dcery mají na hrudníku plné ženské tvary, které se jí nikdy nedostávaly. Slovo dalo slovo s jejím známým a mohla se jim plně vyrovnat. Stačilo jen zvládnout plnou rekonvalescenci po plastickém zákroku, který se perfektně povedl.

Její sebevědomí, které bylo týráno nedokonalostí na její kráse po většinu jejího života, se najednou začalo rapidně zlepšovat. Už se nemusela poměřovat se svými dcerami.  Už byla dostatečně krásná i mezi svými vrstevnicemi. I s takovými případy mohou pomoci plastičtí chirurgové (například specialisté z Zvetseni-prsou.info).

Příběh ze života – on

Pro druhý případ nemusím chodit také daleko. Bývalý přítel měl v mládí nehodu. Díky nešikovnosti jeho menší sestřičky byl opařen vařící vodou z konvice. Naštěstí nedošlo k hlubším zraněním, ale povrchově mu zůstala zvrásněná a nevzhledná kůže. Samozřejmě ho to poměrně ovlivnilo v jeho dospívání, protože si nebyl sám sebou jistý. Jak by se přeci mohl líbit holkám, když má tak odpudivou ruku?

Nevěděl tehdy, že ne všechny holky jsou povrchní a jeho „povrchové“ zranění jim je ukradené. Ale to je na jiné povídání. Zpět k našemu příběhu. Většinu šancí na vztah či seznámení si zkazil sám právě svojí nedůvěrou. Nechoval se na randech přirozeně a lehce s grácií, protože neustále přemýšlel nad tím, „co ona řekne, či si myslí o jeho ruce“. A neustále si vsugerovával, že se holky pohledem zaměřují na jeho ruku. Takhle to šlo celou dobu během jeho dospívání.

Nakonec musel i navštívit psychologa, který mu pomohl s tímto problémem – který z výraznějšího poškození ruky (které ho ale nijak neomezovalo v životě – což nechápal) vyrostl až do psychických problémů. Ty se naštěstí časem podařily vyřešit… A dalším krokem k navrácení sebevědomí (jež ale v podstatě nikdy neměl) bylo dát ruku do pořádku.

Naštěstí mu pomohla plastická chirurgie. Díky novým technikám operací viz např. „web kliniky Perfect Clinic“ mu pomocí několika následných zákroků „vyspravili“ ruku. Ruka se hezky hojila, staré jizvy byly (překvapivě pro všechny jeho blízké) krásně nevýrazné. Jeho ruka se stala znovu jeho součástí. I sebevědomí se začalo vracet, protože už nebyl důvod si nevěřit. Takže i tenhle příběh má šťastný konec.

Zázraky moderní plastické chirurgie

Je skvělé, že plastická chirurgie může lidem pomáhat nejenom v oblasti estetiky (zvětšování prsou, zmenšování/zvětšování zadečků, dekorativní opravy očí, nosu, brady a další partií), ale i v případě znovunavrácení lidské krásy do původního stavu před nehodou.

Dříve byly plastické chirurgické zákroky společností neseny poměrně nelibě. Částečně za to mohl fakt, že si je mohli dovolit jen movitější lidé z české kotliny. A lidé jsou přirozeně závistiví a chtějí vše, co mají ostatní. Dalším důvodem bylo to, že tehdy se plastická chirurgie nepoužívala tak výrazně pro pomoc těm, kteří to nejvíce potřebovali – lidem po nehodách a úrazech, kteří byli omezeni v dalším životě.

Naštěstí tento druhý případ se čím dál více dostává i do médií a plastická chirurgie je pro větší množství lidí přijatelnější a přirozenější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..