Šéf znovu griluje!
Dnes trošku z jiného soudku. Venku svítí slunce, je krásně – k slunnému létu kromě osvěžující vody patří ještě jedno – grilování.
Před dvěma dny začala TV Prima vysílat novou řadu pořadu Šéf na grilu se známým kuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Ten se na výsluní dostal díky předchozímu pořadu o české gastronomii Ano, šéfe!. Ten se dočkal hned několika sérií. Upozorňoval na hroznou kvalitu mnoha českých hospod/restaurací a snažil se jim pomoci.
Zdeněk Pohlreich uchopil pořad Ano šéfe! jako českou obdobu britského ostrého kuchařského seriálu Pekelná kuchyně, v originálu: Hell’s Kitchen Gordona Ramsaye. Svými mnohdy vulgárními připomínkami popoháněl líné kuchaře k lepší práci a svědomitějšímu vaření.
Právě značnou vulgárnost mu byla často vytýkána mnoha televizními diváky. I přesto se stal oblíbeným díky jeho nekompromisním a prvotřídním manažerským schopnostem (a samozřejmě i jeho kuchařským dovednostem), které se snažil předat i do navštěvovaných hospod.
Po velkém úspěchu tohoto pořadu se TV Prima rozhodla, že pana Pohlreicha obsadí i do dalšího pořadu – tentokrát o grilování. To v posledních letech zažívá neuvěřitelný boom, takže tímto pořadem se trefila Prima přímo do černého.
Vysoká sledovanost a edukativní přístup, se kterým přišel Zdeněk Pohlreich zapříčinil, že letos bude odvysílána druhá řada. V loňském roce griloval známý šéfkuchař na grilu značky Weber.
Ta se bude lišit od té minulé tím, že v ní bude vystopovat více hostů (například Barbora Poláková, Václav Vydra, Petr Hapka a další). V minulé byl Zdeněk Pohlreich v každém díle vyzpovídáván všetečnou Halinou Pawlovskou. Ta z něj v rozhovorech vyzvídala detaily o jeho emigraci a postupném návratu domů.
V prvním díle nové řady Šéfa na Grilu se seznámíme s receptem na hovězí hamburger (který je Zdeňkův oblíbený). Dále pokračuje bylinkovým steakem a velmi rychlým salátem z pečených rajčat. Dále se diváci naučí přípravu domácího pesta k masu a vegetariánského špízu.