Ostatní témata

Letní sezóna začala, grilujte si s přítelem!

Krásné počasí tu je znovu a my nemáme nic lepšího na práci, než se povalovat venku na sluníčku a a užívat si zaslouženého volna po maturitách. A co je ještě lepší než samotné opalování? Že vedle vás přítel griluje šťavnatý oběd.

Gril Weber je obsazen několika hovězími hamburgery, hromadou papriky a kuřecími prsíčky, které jsem naložila do koření včera večer. Samozřejmě to nesníme sami – za chvíli dorazí i přátelé se svými něžnými protějšky. A to teprve začne zábava – snad nám bude všechno maso stačit. Případně nějaké doděláme – pár kousků máme v záloze.

Grilování je v posledních letech neskutečným trendem. Jen co trochu zasvítí slunce, už můžete cítit ve vzduchu vůni grilovaného masa. A je jedno, jestli jste na zahradě svého rodinného domku nebo na balkonu paneláku – tam ale pozor!

Ze začátku, než se gril roztopí, solidně kouří – aby vás pak sousedi taky nevykouřili. Pro domácí grilování je vhodnější elektrický gril, či případně grilovací pánvička. Ale samozřejmě nikdy nenahradí klasické grily Weber s hromadou rozžhaveného uhlí.

Za velkým zájme o grilování přispěl i populárně-naučný seriál o grilování – Šéf na grilu s Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli. Ten se proslavil už svým kuchařským pořadem Ano šéfe!. A s Šéfem grilu pokračuje v osvědčených tipech na dobrá jídla. Je libo bylinkové hamburgery, špízy či domácí klobásky?

Zpět k našemu grilování. Sice miluju bydlení v králíkárně (rozumějte paneláku), tak právě grily jsou jedna z mála věcí, které závidím majitelům rodinných domků. Možnost si prostě ugrilovat masíčko společně s přáteli a mít tak skvělý začátek párty je k nezaplacení.

Tip na závěr: při grilování nezapomeňte na gril přihodit i pár kousků zeleniny – taková grilovaná rajčata, paprika či chřest jsou skvělou přílohou k masu.