Kvasinky útočí – dávejte na ně pozor
Trochu nepříjemné téma na probírání, ale nás holek se poměrně blízce týká. Kandidy jsou prostě mrchy. Že netušíte, o čem mluvím? O kvasinkové infekci.
Kandidy jsou malé sporovité houby, které si za tisíce let soužití s člověkem vytvořili určitou symbiózu. Jenže ne vždy je tak ideální jak by měla být.
Z poklidné symbiózy (komenzálismu) se při přemnožení jejich buněk stane velmi nepříjemná eskapáda. Každá si nejspíše umí představit potíže spojené s kvasinkovým výtokem.
Co stačí k tomu, aby se kvasinky rozmnožily a začaly nám dělat problémy? Teplo, vlhko a přijatelná potrava, která podpoří jejich růst. Teplo a vlhko v klíně rozhodně máme, takže stačí potrava.
A tu získají, když to přeženeme s nevhodnou stravou. Posledním aspektem, který pomůže rozmachu „říše kvasinek“ (kandidózy) je neutralizace dobrých bakterií, které nás chrání. A ty se dají zničit jednoduše – například braním antibiotik. Současně s nimi je tělo celkově oslabené, takže kvasinkovému útoku už nic a nikdo nebrání.
Pro zamezení vzniku kvasinkových infekcí je vhodné dodržovat správnou stravu (což je výborné pro tělo i bez rizika kvasinek). Léčba kvasinkové infekce není jednoduchá, protože se musí dělat komplexně a neřešit pouze příznaky, ale také jejich původ.
Jedním z doporučovaných doplňků stravy určené pro „potírání“ zlobivosti kvasinek patří například Candix. Můžete si tak pomoci s výběrem vhodné potravy a životosprávy a vhodně ji doplnit dalšími doplňky stravy.